Kızıltepe ilçesinde cadde ve kaldırımların esnaflar tarafından işgal edilmesi, hem araç sürücülerini hem de yayaları zor durumda bırakıyor. Özellikle yoğun noktalarda kaldırımların ürün ve malzemelerle kapatılması nedeniyle yayalar yola inmek zorunda kalırken, bu durum trafikte risk oluşturuyor. Sürücüler ise daralan yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, park sorunu olan ilçede yolların duba, sandalye, taş, kasa ve benzeri engellerle kapatılması nedeniyle araçlarını park etmek için uzun süre yer aramak zorunda kalıyor.
Vatandaşlar, denetimlerin yetersiz ve göstermelik olması nedeniyle esnafların işgallerini sürdürdüğünü öne sürdü.
Market ve işyerlerinden kaldırımlara taşan reyonlar, elbise askı stantları, meyve-sebze tezgahları ile fırın odunları nedeniyle vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorlanıyor. Özellikle bebek arabası kullanan aileler ve engelli bireyler büyük sıkıntı yaşıyor.
Özellikle bazı işyeri sahipleri, araç parkını engellemek için yollara çeşitli engeller koyarak yolu ve kaldırımı adeta sahipleniyor. Zaman zaman bu engelleri kaldırarak araçlarını park etmek isteyen sürücüler ile işyeri sahipleri arasında tartışmalar yaşanıyor.


























